Pages

Thursday, 29 May 2014

Sendi Anda Rasa Sakit???

Tidak kira wanita atau lelaki yang terlalu aktif bergerak apabila meningkat usianya sering menglami lenguh-lenguh dan sakit pada sendi terutamanya lutut.

Peningkatan umur biasanya sinonim dengan masalah sakit sendi. Bunyi berkeriut pada lutut, pinggul dan pergelangan kaki adalah sakit yang biasa dilamai dan merupakan tanda anda menghidap sakit sendi. Alhamdulillah, ada satu produk yang dikeluarkan khas oleh Shaklee untuk mengurangkan kesakitan sendi kita.

Vitamin kesayangan ramai ini ialah Advance Joint Health Tablet.

AJHT diperbuat daripada bahan-bahan sumber semulajadi (jagung) dan diuji secara klinikal untuk keberkesanan terhadap masalah sendi. Ia mengandungi  jagung, boswellia dan vitamin & mineral penting dari segi menolong mempertingkatkan tahap keselesaan sendi dan pergerakan seperti vitamin C, Zinc, Mangan dan sebagainya.

Kebaikan Pengambilan AJHT:

Menyokong keselesaan sendi
Ekstrak Boswellia memberi extra keselesaan sendi dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ia juga anti-radang yang semulajadi.

Bertindak sebagai kusyen
AJHT menbantu mengekalkan tulang rawan. Kandungan ekstrak jagung merupakan sumber kepada glukosamina (bahan binaan utama bagi membina tulang rawn dan melincirkan sendi).  Ia juga ditemui di dalam tendon dan ligamen.

Memelihara tisu penyambung
Kandungan zink, tembaga, mangan dan vitamin C boleh memelihara tisu penyambung supaya sentiasa sihat. Kandungan ini jugalah yang membekalkan nutrien bagi menyokong kolagen dan tisu peyambung lain yang memberi kekuatan kepada struktur sendi.

"Sayangi sendi anda dan buatlah keputusan yang bijak."

Berminat?
Add/Pm Fb Adila Ibrahim
Call/sms 0195416295

Monday, 26 May 2014

Berpuasa & Bertenaga

Kekal Cergas & Bertenaga Walaupun Berpuasa

Pejam celik pejam celik Bulan Rejab tinggal tiga hari je lagi dan Bulan Sya’ban dah nak muncul dan sebulan selepas itu kita akan bertemu dengan bulan yang sentiasa ditunggu setiap tahun iaitu Bulan Ramadhan. Ramai antara kita pada bulan ni akan berkejar-kejar ingin memenuhi segala tuntutan dalam melakukan amal ibadat yang jarang-jarang dilakukan pada bulan-bulan yang lain.

Betul tak? Mesti nak tenaga yang lebih kan? Mighty 3 Gems merupakan supplement yang sesuai diambil ketika bulan puasa sebagai penambah tenaga untuk memberi kecergasan sepanjang hari walaupun anda seorang ibu yang menyusu anak, seorang ibu yang mengandung, seorang individu yang bekerja berat, individu yang mudah merasa letih berpuasa dan sebagainya. Walaupun ada kelonggaran untuk para ibu yang menyusu dan hamil namun alangkah indahnya jika kita dapat meraikan ramadhan dengan berpuasa penuh. Ketahui pakej istimewa Mighty 3 Gems sempena ramadhan yang bakal menjelang.





Umumnya, produk ini terbahagi kepada 3 asas utama iaitu untuk membekalkan vitamin, tenaga, zat galian, dan mengekalkan bendalir badan. Tiga produk asas tersebut adalah Mealshake (perasa French Vanilla), Energizing Soy Protein @ ESP (perasa Vanilla) dan Performance Drink @ PD (perasa oren). Kesemuanya ini berfungsi untuk membekalkan nutrien dan keperluan seharian tubuh agar terus kekal bertenaga sepanjang hari berpuasa terutamanya.

Jika anda biasa mengalami situasi seperti tidak sempat bersarapan, tidak sempat bersahur atau waktu sahur tinggal 5 minit sahaja lagi, maka anda disarankan mengambil Mighty 3 Gems sebagai ‘back-up’ sahur anda dalam keadaan terdesak kerana ianya mampu membekalkan tenaga dan keperluan nutrien tubuh sepanjang hari sewaktu berpuasa di bulan Ramadhan.

Jika anda berbuka puasa dengan Mighty 3 Gems, satu bonus untuk anda kerana ianya memberikan anda tenaga untuk menunaikan ibadah Maghrib, Isyak serta bertarawih dan bertadarrus. Akhir sekali, bagi ibu menyusu ia membantu ibu berpuasa sambil menyusukan anak. Begitu juga untuk ibu yang sedang mengandung.






Berminat & untuk keterangan lanjut:-
Add/PM FB Adila Ibrahim
Call/SMS 019-5416295
Shaklee Independent Distributor

Sunday, 25 May 2014

Vitamin Ketika Berpantang

Berpantang merupakan satu tempoh yang perlu dilalui oleh golongan wanita selepas bersalin sama ada bersalin secara normal atau ceaser. Dalam tempoh ini, kebiasaannya membuatkan ibu-ibu menjadi sensitif dan mudah stress.

Semasa berpantang, pelbagai benda datang menghantui pemikiran. Lebih-lebih lagi apabila encik suami sibuk bekerja tanpa mempedulikan keadaan kita sewaktu berpantang terutama pada tempoh permulaan pantang.

Mesti bermain-main di fikiran kenapa mudah stress dan menjadi begitu sensitif sedangkan sebelum ini tidak pernah kisah tentang semua hal sebegini. Untuk pengetahuan ibu-ibu semua dan juga encik suami, sewaktu tempoh berpanatang si ibu cepat stress kerana mengalami pelbagai bentuk tekanan dan emeosi akibat perubahan fizikal terutamanya dan ditambah lagi ketika melahirkan anak, tenaga dikerah sepenuhnya, urat saraf banyak yang cedera dan luka terjadi pada bahagian tertentu yang menyukarkan keadaan si ibu untuk melakukan pergerakan seperti biasa.

Oleh itu, hal ehwal pemakanan si ibu hendaklah diberi perhatian untuk mengawal emosi ibu dan mengurangkan risiko radang pada bahagian yang luka. Vitamin Bersalin Shaklee mampu membantu si ibu menangani stress di dalam tempoh berpantang dan dalam tempoh yang sama menambah tenaga dan membantu menyembuhkan luka si ibu dengan lebih cepat.


Supplemen Bersalin Shaklee & Kebaikannya


B-COMPLEX
Membantu mengawal emosi ibu, memberikan rasa tenang dan kurangkan stress.

VITALEA
Merupakan multivitamin TERHEBAT yang membantu ibu kekal bertenaga sepanjang tempoh berpantang dan mampu menguruskan anak dan kerja rumah yang ringan walaupun berpantang.

OSTEMATRIX
Kalsium yang membantu ibu mengurangkan lenguh badan, mengekalkan kalsium yang penting terutama untuk ibu menyusu dan mengurangkan sembelit dan keletihan.

ZINC
Merupakan komponen utama ikan haruan yang membantu luka bersalin cepat sembuh, sama ada luka bersalin normal ceaser.

ESP
Merupakan protein terbaik yang merupakan milkbooster  terhebat selain membantu menyembuhkan luka dengan cepat.
(Optional jika ada budget lebih)


Berminat?
Add/PM FB Adila Ibrahim
Call/Sms 019-5416295
Shaklee Independent Distributor
Buat keputusan yang bijak untuk mendapat hasil yang posistif.


Saturday, 24 May 2014

Vitamin Penyusuan

Kenapa Perlunya Pengambilan Supplemen Ketika Menyusu Bayi?

Pengambilan supplemen ketika menyusu si manja sangat penting untuk meningkatkan tahap kesihatan kepada ibu dan juga kepada bayi secara tidak langsung selain daripada salah satu cara untuk memeriahkan lagi susu.  Dan semua ni sangat bersesuaian untuk menyahut seruan program kesihatan sekarang yang menggalakkan penyusuan susu badan kepada si manja.


Antara Supplemen Yang Dicadangkan

B-Complex
Vitamin B-Complex merupakan vitamin yang diperlukan oleh anda dan bayi anda setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisma yang sihat. Vitamin B mempunyai pelbagai fungsi termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel-sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel, dan mengekalkan saraf serta kulit yang sihat. Ibu yang menyusui bayi perlu mendapatkan vitamin B-Complex untuk memberikan khasiatnya kepada bayi mereka melalui susu ibu.


Ostematrix
40% daripada susu ibu adalah kalsium. Kalsium diperlukan untuk membina tulang yang sihat dan pertumbuhan gigi pada bayi. Wanita yang menyusui bayi disarankan mengambil sebanyak 1300mg kalsium setiap hari.


Energizing Soy Protein
Bayi memerlukan protein yang banyak untuk tumbesaran yang berkekalan dan sempurna. Sumber protein yang baik seperti protein soya dalam diet penyusuan anda amat penting untuk pengeluaran susu. Protein membantu dalamm membina dan mengekalkan sel-sel yang menghubungkan setiap bahagian tubuh. Mereka disarankan untuk mengambil sekurang-kurangnya 3 hidangan protein berkhasiat sehari.

Vitamin C
Dalam satu kajian terhadap para ibu yang menyusui bayi dan mengambil vitamin C menunjukkan khasiat vitamin C tersebut tertumpu pada bayi. Oleh itu, menyusui bayi secara ekskusif dapat melindungi bayi anda dari kekurangan vitamin C. Vitamin C penting bagi menguatkan sistem imun dan membina kulit, gigi dan gusi yang sihat.

Multivitamin @ Vita-Lea
Multivitamin menyediakan vitamin dan mineral penting untuk para ibu yang mana ianya tidak diperolehi daripada diet harian. Kadar vitamin yang mencukupi membantu penghasilan susu yang banyak dan berkhasiat di samping menggalakkan kesihatan ibu dan bayi secara menyeluruh.

Alfafa
Mengandungi banyak nutrien penting dan pelbagai vitamin seperti vitamin K, A, B1, B6, C, E, kalsium, zink dan zat besi. Ianya sangat penting untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat. Alfafa juga digunakan secara tradisional untuk meningkatkan pengeluaran bekalan susu ibu.


Jika berminat untuk mendapatkannya:-
Add/PM FB Adila Ibrahim
Call/SMS 019-5416295
(Shaklee Independent Distributor)
# Free konsultasi dari saya buat anda.


Thursday, 22 May 2014

Susu Ibu VS Susu Formula


http://laktasi.files.wordpress.com/2011/05/menyusui.jpg http://www.buzzle.com/img/articleImages/567000-1009-49.jpg

Kebaikan Susu Ibu Kepada Bayi
  • Bayi menerima nutrien yang paling lengkap dengan optimum untuk tumbesaran bayi.
  • Bayi lebih senang menghadam susu ibu daripada susu formula, mengurangkan risiko sembelit kronik, kolik dan gangguan perut yang lain.
  • Sistem imun bayi lebih kuat di mana bayi didlindungi daripada jangkitan, alergi, asma, kencing manis, obesiti dan penyakit lain-lain.
  • Tidak ada bayi yang alah kepada susu ibu.
  • Tidak mengandungi bahan-bahan kimia.
  • Bayi yang lebih cerdik di mana susu ibu meningkatkan perkembangan sistem otak dan saraf.
  • Sentiasa tersedia segar pada suhu yang bertepatan di mana susu ibu mempunyai suhu badan yang sama dengan badan bayi.
  • Rasa susu ibu berubah mengikut apa yang ibu makan. Oleh itu, ia membantu memperkenalkan pelbagai rasa makanan kepada bayi melalui susu.
  • Mengeratkan ikatan emosi di antara ibu dan bayi.
  • Penyusuan susu ibu memainkan peranan penting dalam pembangunan emosi dan rohani bayi.

Apakah Kebaikan Susu Ibu Kepada Ibu?
  • Susu ibu adalah percuma, boleh menjimatkan kos harian.
  • Penyusuan membantu pengecutan uterus, serta mengurangkan risiko terhadap kanser payudara, rahim dan ovari.
  • Menyususkan anak membantu mengurangkan berat badan ibu kerana penyusuan membakar kalori.

Apakah Kebaikan Susu Formula Kepada Ibu?
  • Sesiapa sahaja boleh memberikan susu kepada bayi, tidak semestinya ibu sahaja.
  • Tidak perlu kosongkan/pam payudara pada waktu tertentu.
  • Frekuensi penyusuan kurang kerana penghadaman susu yang perlahan, bayi akan tidur lebih lama.
  • Ibu tidak perlu risau untuk kawal pemakanan sendiri kerana tidak perlu risau tenteng penghasilan susu badan. 


Jika anda ada masalah kekurangan susu badan, Insya'Allah Shaklee ade set yang boleh membantu menggalakkan penghasilan susu. Untuk keterangan lanjut dan mengetahui set tersebut, anda bolehlah:-
~ Komen disini
~ Add/PM FB Adila Ibrahim
~ Call /SMS 019-5416295

Wednesday, 21 May 2014

Cinch Energy Tea Mix

Perggghh tengok tajuk pun macam dah tau apa fungsi dia kan. Tapi nak tunjuk tuan empunya diri dulu jap. Bak kata pepatah, dari mata turun ke hati. Kenal rupa dulu baru boleh bercinta. Tak gitu?

  
Ni lah rupa dia Cinch Energy Tea Mix yang merupakan minuman tea yang digabungkan dengan teliliti daripada beberapa jenis teh yang terbaik. Gabungan teh yang memberi kesan yang luar biasa ialah teh eksotik putih, teh merah dan teh hijau Matcha (sejenis teh hijau bagi istiadat ulung Jepun). Cinch Energy Tea Mix memberikan anda tenaga semulajadi dan rasa yang selesa.

Kelebihan Cinch Energy Tea Mix
  • Selamat dan peningkatan tenaga secara semulajadi.
  • Membantu untuk meningkatkan metabolisma badan.
  • Enak dinikmati ketika panas atau sejuk.
  • Taurina, kajian secara meluas untuk meningkatkan ketahanan badan dan tenaga.
  • Pilihan yang tepat untuk menggantikan manisan dan kopi bagi mengekalkan kecergasan tubuh.
  • Tanpa gluten, tidak mengandungi perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis.
  • Sachet yang kecik dan mudah untuk dibawa.
  • Eksklusif T-Lift

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 


Berminat untuk keterangan lanjut:
Add/PM FB Adila Ibrahim
Call/SMS 0195416295

Tuesday, 20 May 2014

Tingkatkan Tahap Kesuburan

http://detakpelalawan.com/assets/berita/thumb/kecil-61856082454-susah_hamil.jpg 

Pregnancy Test dipandang sepi. Tak berjaya lagi? Mesti rasa sangat down dan macam-macam akan bermain di minda kita contohnya adakah aku tidak subur? Ataupun siapa antara kami yang tidak susbur? Tapi saya mohon anda dan pasangan jangan pernah berhenti berikhtiar. Berusaha selagi mampu kerana Allah know what the best for us and Allah is The Best Planner. Mungkin saat kita rasa nak sangat anak adalah bukan waktu yang sesuai dengan kita. Selalu berfikiran positif dan jangan mudah mengalah.

Shaklee ada beberapa produk yang dapat membantu anda untuk menimang cahaya mata namun mestilah seiring dengan doa dan tawakkal kepada Allah.

Set Kesuburan Untuk Suami

Zinc Complex
Zink memainkan peranan yang penting dalam organ seksual lelaki. Ia merupakan khazanah bagi lelaki dan pada prostat, zink terkandung 10x ganda melebihi dari kandungan zink pada anggota yang lain. Kekurangannya secara serius boleh menyebabkan masalah yang berganda-ganda kepada lelaki seperti organ seksual lambat matang, kiraan sperma yang rendah dan fungsi seksual yang merosot.

Zinc Complex Shaklee membantu untuk membaiki masalah prostat yang biasanya terjadi kepada kaum Adam. Pengambilan Zinc Complex yang berterusan dalam jangka masa yang panajang dapat meningkatkan kiraan sperma dan membantu melindungi kesihatan prostat. Selain itu, ianya juga dapat membantu meningkatkan tenaga keupayaan seksual kaum Adam.

Vitamin E Complex
Vitamin E adalah ejen antioksidan terbaik untuk tubuh dan ianaya juga berfungsi untuk mempertingkatkan kemampuan sistem reproduktif orang lelaki. Vitamin E yang mencukupi sehari juga berfungsi dan mampu untuk meningkatkan kiraan sperma.

Vitamin E juga mampu meningkatkan kemampuan seksual dan juga tenaga dengan membantu membekalkan oksigen yang lebih. Di samping itu, Vitamin E juga berfungsi untuk meningkatkan tehap keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat kekejangan otot, pening, buasir dan sakit sendi.


Set Kesuburan Untuk Isteri

GLA Complex
GLA Complex merupakan herba tradisi yang dipercayai dan di dalamnya terkandung herba Borage yang merupakan kegemaran orang Barat. Ianya membantu untuk mengeluarkan virus, melegakan kelesuan dan meningkatkan stamina. Dalam Set Kesuburan ini, GLA berfungsi untuk mengawal selia hormon estrogendan testosteron. GLA juga membantu kaum Hawa untuk membetulkan kitaran haid serta mengurangkan masalah period pain.

Alfafa Complex
Alfafa Shaklee merupakan herba yang telah digunakan oleh manusia sejak 2500 tahun lalu hinggalah sekarang dan dikenalpasti sebagai makanan paling kaya dengan nutrisi dan zat galian. Ianya juga kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 set vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

Alfafa Shaklee berfungsi sebagai 'Kacip Fatimah'  yang membantu dalam mengurangkan masalah keintiman kaum Hawadan juga meningkatkan kesuburan kerana sifatnya yang panas. Ia juga berfungsi untuk melancarkan darah, mengurangakan masalah keputihan kaum Hawa dan mengurangkan masalah 'kering' ketika bersama. 

Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada pasangan-pasangan yang tengah berusaha untuk mendapatkan cahaya mata. 
"BERIKHTIARLAH SELAGI ADA PELUANG"


Untuk keterangan lanjut:
Add/PM FB Adila Ibrahim
Call / SMS 0195416295
Insya'Allah saya akan bantu anda

Monday, 19 May 2014

Kurus Dengan Gaya Sihat

Baju makin ketat? Rasa tak selesa semasa berjalan? Fobia nak naik penimbang? Arrgghhh..stresssnya.. Mesti berat da makin naik.

Jom diet dengan produk Shaklee untuk dapatkan badan langsing dan ramping serta menawan.

Rasa macam nak teka cara diet kawan-kawan la. Mesti ade yang diet cara yang macam kat bawah ni.
  • Skip breakfast, lunch dan dinner.
  • Guna produk yang cepat turunkan berat badan, tapi lepas tu badan naik balik dengan cepat je. Macam yoyo.
  • Makan sikit dalam erti kata lain berlapar.
  • Skip lunch sebab tak sempat tapi dinner ambik lebih sebab terlalu lapar.
Betul kan? Kalau YA, bermakna cara diet kawan-kawan kurang berkesan untuk kurus sebab badan kita Allah da reka dengan fungsi istemewa untuk kurangkan berat badan kita.

Tetapi, produk Shaklee insya'Allah dapat membantu kita untuk diet dengan betul tanpa perlu berlapar sepanjang hari.


Superhero Pemecah Lemak
http://www.shaklee.com.my/img/products/Image2443374.jpg  

Superhero yang sangat powerful untuk memecahkan lemak degil ditubuh kita. Contohnya lemak di perut, pinggul dan peha. Daaaann..Jangan tak tahu ade banyak manfaat lain yang kita boleh dapat dari superhero berdua ini. Pengemulsi lemak yang superb dan penghidap darah tinggi dan pesakit jantung pon boleh mengambil superhero berdua ini.

Lechitin juga berfungsi sebagai penguat memori manakala Omega Guard yang kaya dengan DHA pula membantu dalam menguatkan daya ingatan.


Secret Agent Penghapus Lemak Dan Toksin

http://1.bp.blogspot.com/-mXHZ2AW8O0M/UIkEZqs3vgI/AAAAAAAACNo/bOBHma6j_eU/s1600/shaklee-alfalfa-f71d2.jpg 

Herb-Lax dan Alfafa akan menjadi secret agent untuk mengangkut lemak-lemak yang telah dipecahkan oleh superhero pemecah lemak  dan juga toksin serta sisa-sisa makanan yang terlekat di dinding usus keluar dari badan dengan cara membantu badan megeluarkan air besar dengan lawas. Herb-Lax tidak boleh diambil oleh ibu menyusu kerana dikhuatiri baby boleh terkena cirit-birit.


Kontraktor Pembinaan Otot

http://www.shaklee.com.my/img/products/Image23824383.jpg  

Diet yang sihat memerlukan protein yang bertujuan untuk menjaga otot. Lemak yang telah disingkirkan dari badan akan meninggalkan ruang-ruang yang perlu untuk diisi dengan membina otot baru su[aya kulit akan menjadi tegang dan nampak lebih cantik.

Cinch Shake Mix dan Enegizing Soy Protein (ESP) adalah produk yang mengandungi protein yang tinggi. Dengan mengamalkan memakannya, kita akan  berasa lebih lama kenyang dan secara tidak langsung nafsu makan kita akan dapat dikawal secara konsisten.


Untuk mendapatkan kesan kurus yang cepat, jaga disiplin makan iaitu kurangkan makan makanan berlemak dan rajinkan diri untuk bersenam serta minum air putih sekurang-kurangnya 3 liter sehari iaitu 2 botol besar air mineral.


Berminat:
Call/SMS 019-5416295
Add/PM Fb Adila Ibrahim
(Shaklee Independent Distributor)

Omega Guard Shaklee



Salah satu produk Shaklee yang paling bagus untuk minda dan sistem ketahanan badan dari penyakit adalah OMEGA GUARD.

Hari ni rasa terpanggil nak share pasal cara makan OMEGA GUARD Shaklee untuk kurus dan juga untuk kanak-kanak.

OMEGA GUARD ini merupakan sumber DHA yang paling baik dari minyak ikan untuk kesihatan anak-anak. Orang dewasa pula makan OMEGA GUARD untuk kuatkan memori, sistem imuniti dan kuruskan badan.

Seperti produk lain, kita perlu makan dengan betul untuk dapat semua khasiatnya. Kalau tak,zatnya tidak akan diserap oleh badan dan kita akan rugi.


 Cara Pengambilan OMEGA GUARD Untuk Kanak-kanak
  1. Baby kita yang seawal usia 1 tahun selamat untuk diberi OMEGA GUARD.
  2. Bilangan tablet yang boleh diberi dalam sehari adalah 1 biji sahaja.
  3. Tablet OMEGA GUARD ini dibuat daripada soft gel. Mudah makan & mudah larut.
  4. Jika anak masih kecil,mungkin umur dalam setahun, gunting sikit hujung OMEGA GUARD dan picitkan ke dalam sudu atau ke dalam botol susu.
  5. Elok disimpan dalam suhu rendah untuk kekalkan khasiatnya. Paling elok dalam chiller.


Cara Pengambilan OMEGA GUARD Untuk Kurus (Orang Dewasa)
  1. OMEGA GUARD tidak boleh dimakan melebihi 3 biji sehari. Jangan lebih.
  2. Mesti diambil SELEPAS makan untuk rasa kenyang yang lebih lama. Jangan ambil ketika perut kosong.
  3. Saranan makan OMEGA GUARD ialah 1 biji selepas sarapan dan 2 biji selepas lunch / dinner.

Manfaat OMEGA GUARD
  • Omega 3 di dalam OMEGA GUARD dapat menghalang pembentukan lemak tidak sihat dan membantu proses pembakaran lemak dalam badan.
  • Memelihara dari penyakit stroke, penyakit jantung, kencing manis, gaot, tulang dan sakit sendi.
  • Membantu kelancaran sistem peredaran darah.
  • Menyumbang kepada tekanan darah yang normal.
  • Bagus untuk kulit cantik.
  • Membantu untuk menstabilkan hormon wanita.
  • Baik untuk radang kulit seperti ekzema dan jerawat.
  • Baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit.
  • Bagus untuk pembentukanotak bayi pada trimester ke 2 dan ke 3.  

Jika berminat, boleh

Call/SMS 019-5416295
Add/PM FB 
Adila Ibrahim
(Shaklee Independent Distributor)

Tuesday, 13 May 2014

Lechitin Shaklee


Apa itu Lechitin Shaklee yang sering digembar-gemburkan?

Lechitin merupakan anatara HOT STUFF produk Shaklee selain ESP. Kebiasaannya pengguna Lechitin ialah dari golongan yang ingin mengawal berat badan. Lechitin Shaklee adalah pengemulsi yang berasaskan tumbuhan iaitu soya kerana ia merupakan sumber lechitin paling kaya, paling best dan yang teramat penting ialah bebas kolestrol. Sistem badan kita tidak dapat menghasilkan lechitin dengan sendiri dan disebabkan itulah kita disarankan mengambil lechitin berasaskan soya untun melancarkan pengurusan berat dan sistem badan kita. Dan yang paling penting apabila berasaskan tumbuhan, ianya adalah HALAL untuk dimakan. 



Lechitin Shaklee yang hot ini mempunyai banyak fungsinya dan salah satunya adalah sebagai pemecah lemak dan ibu menyusu pun sesuai untuk menjadi pengguna tegarnya tanpa memberi kesan kepada si manja. Siapa cakap ibu menyusu tak boleh kurus, ramping dan langsing memang silap besar kerana Lechitin Shaklee boleh membantu.

AMARAN: Ibu menyusu dilarang keras dari mengambil produk untuk kurus sembarangan kerana bimbang mendatangkan kesan sampingan yang berpanjangan kepada si manja.


Kebaikan Lechitin Shaklee

  • Membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain-lain. Ini kerana lechitin bertindak sabagai pelarut lemak.
  • Berfungsi untuk memecahkan lemak dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan dan jika anda turut bersenam, Lechitin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
  • Berperanan dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
  • Membantu dalam melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
  • Sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. Ianya juga dapat membantu dalam mengelakkan kita daripada penyakit Alzheimer kerana lechitin adalah makan saraf dan otak.
  • Membantu mengatasi masalah tak dapat tidur nyenyak ataupun Isomonia.
  • Lechitin ialah asid lemak yang penting bagi paru-paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
  • Membantu juga dlam mencegah eczema.
  • Bertindak sebagai pelincir kepada sendi-sendi badan kita.
  • Lechitin juga dapat membantu dalam mencegah simptom monopause dan juga PMS dengan membantu dalam penghasilan hormon apenephrine.

Testimoni Pengguna Lechitin Shaklee


Kebaikan Lecithin Shaklee
Kebaikan Lecithin Shaklee


Untuk keterangan lanjut dan pembelian:
Add & PM FB Adila Ibrahim
CAll / SMS 019-5416295
(Shaklee Independent Distributor)


Sunday, 11 May 2014

Energizing Soy Protein (ESP)

Apa Istimewanya ESP Shaklee?


ESP ialah produk Shaklee yang paling top di kalangan produk-produk Shaklee yang lain. Sekali pengguna mencubanya, Insya'Allah mesti akan menjadi rutin harian pada masa yang mendatang. Kenapa ye?

Ini kerana ESP dengan izin-Nya telah membantu pengguna-penggunanya memperoleh banyak manfaat baik dari segi KESIHATAN, KECANTIKAN dan juga KEKAL BERTENAGA sepanjang hari. 

9 Soalan Popular Mengenai ESP

1. Apa itu ESP?
Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan     berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo,         horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

2. Mana yang lebih bagus untuk susu ibu anatara ESP dengan Alfafa?
Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein TETAPI dalam kuantiti yang sedikit berbanding ESP. Sebenarnya, kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah berbeza kepada setiap individu. Sekiranya anda ada bajet tertentu,  harga Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Paling penting, bagi menjamin keberkesanan dan susu bertambah, kekerapan penyusuan haruslah dalam tempoh setiap 3-4 jam dan tujuannya supaya payudara dapat dikosongkan.

3. Berapa harga satu canister ESP?
Harga ESP bagi Semenanjung dan Sabah Sarawak ialah RM150.

4. Berapa lama satu canister ESP boleh tahan?
Dengan kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari, satu canister ESP boleh bertahan sehingga satu bulan setengah.

5. Siapa yang tidak boleh mengambil ESP?
Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang, wanita yang mengalami masalah pada bahagian reproduktif (kanser ovari, fibroid, tumor &cyst) dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.
Sesuai untuk semua lapisan:

  1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.
  2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!
  3. Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.
  4. Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.
  5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. Ehem ehem…!!!

Dan lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. 

6. Apa rasa ESP sebenarnya?
ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak gemar atau tak menyukai rasa soya, ada pelbagai resepi ESP lain yang boleh dicuba

7. Adakah masih perlu ESP jika sudah mengmbil Alfafa?
Boleh. Anda boleh mengambil kedua-duanya sekali jika anda mahu dan berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikan dan kelebihan lain yang baik untuk kesihatan anda.

8. Apakah kebaikan dan kelebihan lain ESP ini?

  • Membantu pembentukan sel-sel baru.
  • Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
  • Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak. Justeru, anda boleh kongsi dengan anak yang berusia  1 tahun     ke atas & keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.





10. Bagaimana saya hendak order ESP ini?
Melalui FB saya, Adila Ibrahim
Call / SMS -019 5416295

Thursday, 8 May 2014

Buat Si COMeal Tersayang



Setiap ibubapa di dunia ini inginkan anak-anak yang sihat, cergas dan pintar. Tetapi kadang-kadang terlupa bahawa anak-anak juga perlukan nutrisi tambahan yang boleh menyeimbangkan pemakanan yang diambil untuk meningkatkan tahap kesihatan, daya ingatan dan juga kecergasan.

Kenapa COMeal bukan Comel??


C - Chewable Vitamin C
O - Omega Guard
Meal - Melashakes


Bunyinya COMeal kan bila digabungkan?? Hmm..Tengok gabungan da tau ianya memang untuk anak-anak tersayang.. Da tau kan jenis produk SHAKLEE yang awesome untuk anak-anak tapi manfaatnya belum tahu..Jom kite story morry nak bagi lebih  paham.. 


Kelebihan & Kebaikan

Chewable Vitamin C
  • Meningkatkan imunisasi supaya tidak mudah dijangkiti penyakit.
  • Meredakan selsema dan batuk.


Omega Guard
  • Meningkatkan perkembangan memori janin dan kanak-kanak.
  • Meningkatkan sistem imu tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak.
  • Membatu menyihatkan peparu .
  • Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis,dll.
  • Mengurangkan demam, bronkitis, asma,hepatitis, SLE (lupus erythemotasus).

Mealshakes
  • Membantu perkembangan minda dan IQ anak.
  • Menambah selera makan anak-anak.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Mengatasi masalah selsema dan asma.
  • Membantu menaikkan berat badan.

Bila da tau manfaat dan kelebihan COMeal, apa yang anda rasa agak-agaknya eh??
Still suka ke bila tengok anak-anak tak lalu makan, demam selalu, ada ruam-ruam kat badan, selalu nangis bila "membuang" sebab sembelit tak pun lambat bercakap??


Kalau tak suka, apa tunggu lagi. 
Just call/sms 0195416295  @ Add FB & PM
Adila Ibrahim 
(Shaklee Independent Distributor )
 P/s: Comment kt sini pun akan dilayan..hehehe

Tuesday, 6 May 2014

Vita-Lea Iron Formula



Vita-Lea ni apa eh?

Merupakan multi-vitamin dan mineral pertama yang dicipta didunia. Pada asalnya, ianya dikenali sebagai kan "Vitaliza-Mineral" dan kerana terlalu panjang untuk menyebutnya,ia telah disingkatkan sebutan kepada "Vita-min" dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee.

Dengan peningkatan teknologi yang semakin canggih dan serba moden, bentuknya daripada cecair (90 tahun dulu..hmm lamakan Shaklee ni da muncul) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. 


Vitamin Yang Terkandung Dalam Vita-Lea
  • Biotin - Membantu dalam menghasilkan tenaga dalam protein dan lemak.
  • Vitamin D -Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat.
  • Beta Karoten -  Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi.
  • Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imusisasi. 
  • Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot.
  • Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang.
  • Magnesium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung

Manfaat Utama Vita-Lea Shaklee 

  1. Penambahan Tenaga Segera
    • Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  2. Pelengkap Nutrisi
    • Kekurangan pelbagai vitamin dan mineralpenting akibat diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan syuran (vegetarian) dan anaemia
  3. Keupayaan Sistem Produktif
    • Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang membesar.
  4. Metabolisma
    • Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
  5. Elemen Penting Pada Sel Tubuh
    • Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, hormon dan menjaga kesihatan tiroid.
  6. Melindungi Organ
    • Melindungi buah pinggang, jantung dan hati.

Berminat untuk mencuba??

Boleh comment kt sini 
Call/sms 0195416295  
Add FB & PM
Adila Ibrahim 
(Shaklee Independent Distributor )
Perkhidmatan seluruh Malaysia..
~ so need to worry,ok..!!~

Monday, 5 May 2014

GLA Complex






GLA Complex merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi Asid Gamma-linelonic Asid berfungsi menstabilkan hormon di dlm badan kita. Ianya boleh diambil oleh Lelaki dan Wanita.Ia sgt membantu bagi mereka yang mengalami masalah jerawat, masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.

Kelebihan GLA Complex

Setiap Kapsul mengandungi asid- asid lemak utama daripada campuran minyak bunga matahari, Vitamin E dan Shaklee Guard iaitu sistem antioksidan semulajadi untuk memastikan keberkesanan penuh dan kesegaran.

Faedah & Kebaikan GLA Complex

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
  • Meningkatkan kesuburan (sukar hamil).
  • Melegakan PMS (Pre-Menstruatation Syndrome).
  • Membantu dalam menangani menopouse.
  • Menguatkan kuku dan rambut.
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri.
  • Membantu menangani ekzema.
  • Melegakan simptom akibat Rhematoid Artritis.
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
  • Menguatkan immuniti badan.
  • Mengurangkan "blood clot" yang menyebabkan serangan jantung.
  • Mengawal kencing manis.
  • Mengawal kolestrol.
  • Bagus untuk saraf.
  • Membaiki masalah prostat (lelaki).


Berminat dengan GLA Complex Shaklee?

Boleh comment kt sini 
Call/sms 0195416295  
Add FB & PM
Adila Ibrahim 
(Shaklee Independent Distributor)