Pages

Sunday, 11 May 2014

Energizing Soy Protein (ESP)

Apa Istimewanya ESP Shaklee?


ESP ialah produk Shaklee yang paling top di kalangan produk-produk Shaklee yang lain. Sekali pengguna mencubanya, Insya'Allah mesti akan menjadi rutin harian pada masa yang mendatang. Kenapa ye?

Ini kerana ESP dengan izin-Nya telah membantu pengguna-penggunanya memperoleh banyak manfaat baik dari segi KESIHATAN, KECANTIKAN dan juga KEKAL BERTENAGA sepanjang hari. 

9 Soalan Popular Mengenai ESP

1. Apa itu ESP?
Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan     berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo,         horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

2. Mana yang lebih bagus untuk susu ibu anatara ESP dengan Alfafa?
Protein membantu pembentukan sel dan merupakan kandungan yang penting dalam susu ibu. Alfalfa juga mengandungi protein TETAPI dalam kuantiti yang sedikit berbanding ESP. Sebenarnya, kedua-duanya bagus untuk ibu dan kesannya adalah berbeza kepada setiap individu. Sekiranya anda ada bajet tertentu,  harga Alfalfa lebih murah berbanding ESP. Paling penting, bagi menjamin keberkesanan dan susu bertambah, kekerapan penyusuan haruslah dalam tempoh setiap 3-4 jam dan tujuannya supaya payudara dapat dikosongkan.

3. Berapa harga satu canister ESP?
Harga ESP bagi Semenanjung dan Sabah Sarawak ialah RM150.

4. Berapa lama satu canister ESP boleh tahan?
Dengan kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari, satu canister ESP boleh bertahan sehingga satu bulan setengah.

5. Siapa yang tidak boleh mengambil ESP?
Hanya individu yang mempunyai masalah buah pinggang, wanita yang mengalami masalah pada bahagian reproduktif (kanser ovari, fibroid, tumor &cyst) dan kesukaran memproses protein sahaja yang tidak digalakkan.
Sesuai untuk semua lapisan:

  1. Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.
  2. Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!
  3. Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.
  4. Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.
  5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. Ehem ehem…!!!

Dan lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. 

6. Apa rasa ESP sebenarnya?
ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak gemar atau tak menyukai rasa soya, ada pelbagai resepi ESP lain yang boleh dicuba

7. Adakah masih perlu ESP jika sudah mengmbil Alfafa?
Boleh. Anda boleh mengambil kedua-duanya sekali jika anda mahu dan berkemampuan. Alfalfa dan protein mengandungi banyak kebaikan dan kelebihan lain yang baik untuk kesihatan anda.

8. Apakah kebaikan dan kelebihan lain ESP ini?

  • Membantu pembentukan sel-sel baru.
  • Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
  • Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak. Justeru, anda boleh kongsi dengan anak yang berusia  1 tahun     ke atas & keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.

10. Bagaimana saya hendak order ESP ini?
Melalui FB saya, Adila Ibrahim
Call / SMS -019 5416295

No comments:

Post a Comment